STIATI CA...??
+3
Donna
mihaela
JIL
7 participanți
Pagina 3 din 6
Pagina 3 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
STIATI CA...??
Rezumarea primului mesaj :
M-am liniştit : Credeam că atunci când fabric ŢUICA fac ceva rău şi nu tocmai permis!!!
Am aflat cu uşurare de la Americani (sursă sigură), că atunci când o fabric sunt FARMACIST, când o recomand sunt DOCTOR şi când o beau sunt PACIENT !!!
Ţuica de prune - studiu in SUA !!!!!!! ......
BUN !!! daca o fi adevarat ... hai noroc !!
Ca să vezi…. Și să crezi !
Ţuica de prune i-a dat pe spate pe cercetătorii americani
Ţuica noastră i-a lăsat cu gura căscată pe cercetătorii americani, care au constatat că băutura cea mai populară în rândul românilor este un adevărat medicament.
Un studiu realizat recent în SUA relevă că, în cantităti moderate, populara tuică de prună poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si bilei. Studiile biochimistilor americani confirmă o dată în plus că bunicii noştri nu greșeau deloc atunci când alungau bolile cu leacuri în care „picurau” si traditionala băutură. Consumată cu moderatie - nu mai mult de 30 de ml pe zi - poate combate cu succes bolile de inimă, de stomac si problemele la bilă.
Cercetătorii americani au descoperit secretul unor vindecări miraculoase: o enzimă prezentă în cactusul Karroll viridis enoae se găsește în cantități de opt ori mai mari în țuica de prune. Această substanță are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe artere și este prezentă în peste o sută de medicamente naturiste cu rol în prevenirea aterosclerozei şi a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de țuică de prună poate substitui cu succes acest tratament, la un preț mult mai mic.
În țuică, se mai găsesc șase tipuri de substanțe care hrănesc celulele roșii ale sângelui și care cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei. Un alt beneficiu pe care îl aduce țuica slabă organismului este reglarea funcțiilor hepatice, grație conținutului de vitamine A, B, C, D1 și D2, nedegradabile termic și ușor de asimilat. Băutura se recomandă în dischinzeii biliare, disfuncții ale ficatului provocate de o slabă irigare cu sânge a acestuia sau chiar constipație.
Pentru efecte maxime, tuica este indicată ca aperitiv cu 10-15 minute înainte de servirea mesei de prânz, pentru că favorizează absorbtia substanţelor hrănitoare din alimente. În acest caz, nu mai trebuie consumate alte băuturi alcoolice la masă.
JIL- Forumist albastru
Re: STIATI CA...??
Enzo Ferrari i-a spus unui om următoarele: ,,oi fi tu capabil să conduci un tractor, dar niciodată nu vei fi în stare să stăpâneşti un Ferrari aşa cum se cuvine!''.
Bărbatul a fost atât de afectat de aceste cuvinte, încât şi-a jurat să creeze maşima perfectă. Numele său? Ferruccio Lamborghini
Bărbatul a fost atât de afectat de aceste cuvinte, încât şi-a jurat să creeze maşima perfectă. Numele său? Ferruccio Lamborghini
Da, stiam povestea rivalitatii celor 2....si totusi cata tenacitate la acest Lamborghini...
DeusInMachina- Forumist albastru
Dacă adormiți mai greu seara, încercați metoda folosită de Mr. Bean cu celebrul lui ursuleț de plus. Apropo! Ursulețul lui Mr. Bean se află din week-end la Zărnești, unde s-a deschis primul Muzeu al Ursuleților de Pluș din România!!
Azi facem cunoștință cu ... girafa Camerun. Ea a ajuns recent la Grădina Zoologică din Târgu Mureș și este singurul exemplar din România. Camerun este femelă și are 10 ani. Iar o fotografie cu o girafă nu putea fi decât pe verticală
Şi pentru că am pomenit de Muzeul Ursuleţilor de Pluş de la Zărneşti, trebuie să vă spun că el s-a înfiinţat cu ocazia împlinirii a 10 ani de la deschiderea Rezervaţiei din Zărneşti. De urşii din rezervaţie are grijă Asociaţia ,,Milioane de prieteni''.
Situat în mijlocul unei intersecţii din oraşul american Portland, cel mai mic parc din lume se “întinde” o suprafaţă de doar 0,292 metri pătraţi.
Iniţial, spaţiul era destinat amplasării unui stâlp de electricitate. Cum acesta a întârziat să apară, în anii ’40, un jurnalist local a început să planteze acolo diverse flori.
Guinness Book of Records i-a recunoscut statutul de parc în 1971.
(sursa: EuropaFM)
Donna a scris:Dacă adormiți mai greu seara, încercați metoda folosită de Mr. Bean cu celebrul lui ursuleț de plus. Apropo! Ursulețul lui Mr. Bean se află din week-end la Zărnești, unde s-a deschis primul Muzeu al Ursuleților de Pluș din România!!
Daaaa..celebrul ursulet al lui Bean Insa am auzit ca are efect doar asupra insomniei feminine...
*Dony- Forumist albastru
Ei l-as vrea pe el sa nu mai dorm deloc,deci nu ma pot opri din ras doar cand ma uit la fata lui,numai sa fiuti pe langa mine si sa ma vedeti cand ma uit la el ce fel rag,imi curg lacrimile-barba,o sa intrebati daca rad sau plang...
mihaela- Forumist albastru
Megaafacerea cartofului mov în România. Fratele din Peru al barabulei le aduce profit uriaş agricultorilor autohtoni care au avut curaj să-l cultive
Cartoful, leguma preferată a românilor, are un „frate de lux“ de culoare mov. Leguma violetă este originară din Peru şi a fost aclimatizată de câţiva agricultori români. Preţul unui kilogram este între 10 şi 30 de lei, iar pe lângă costul destul de mare, cartoful mov vine cu o serie de calităţi deloc de neglijat, cum ar fi lipsa amidonului sau proprietăţi anticancerigene.
Printre agricultorii români care au pus un pariu câştigător pe cartoful mov se numără şi Gabriel Oncescu, din Voineşti, judeţul Dâmboviţa. Startul a fost destul de timid, dacă luăm în calcul suprafaţa folosită, dar rezultatele au fost spectaculoase. “Am auzit prima dată despre cartoful mov anul trecut, la o emisiune pe teme de agricultură. Mi-am zis atunci să încerc şi eu acest cartof, mai ales că la noi zonă nu prea mai este rentabilă pomicultura. Au altă culoare şi alte caractere medicamentoase. Sunt chiar sănătoşi aceşti cartofi. Acum sunt la a doua producţie, prima fiind anul trecut. Pentru că am fost mulţumit după primul an de producţie am vrut să mă extind pe o suprafaţă mai mare. Atunci am făcut o asociere cu un prieten din Voineşti, Dumitru Popescu, cu care, am ajuns la o suprafaţă de 1,5 hectare. La început aveam 5.000 de mp”, spune domnul Gabriel. Profit frumuşel, în ciuda intemperiilor Investiţia iniţială a fost de 7.000 de euro pe 5.000 de mp, constând în achiziţionarea seminţei direct din Peru. “Producţia în primul an a fost excelentă. Am încercat să iau sămânţa cât mai aproape de ţara de origine şi cu ajutorul unor persoane de bună credinţă am reuşit să aduc sămânţa chiar din Peru. Am investit 7.000 de euro în 1.000 de kilograme de sămânţă, dar neşansa a făcut ca din cauza inundaţiilor să pierd jumătate din producţie. Am avut o grădina inundată cu apă, din cauza ploilor. În altă parcelă, unde nu am fost afectat de vreme am avut o producţie super. Cu producţia de pe cea de-a doua parcelă am reuşit să îmi acopăr cheltuielile şi am reuşit să îmi produc şi propria sămânţă pentru 1,5 hectare de teren. Am şi vândut sămânţă”, explică agricultorul.
Citeste mai mult: adev.ro/nxm03b
O initiativa excelenta....arata fain si in acelasi timp bizar ..cu atat mai mult cu cat se scrie ca e si curativ..
Pai si cum sa mai am pofta de cartofi prajiti daca-mi aduc aminte de albastrul de metil?!
*Dony- Forumist albastru
da, groaznica experienta ...ai patit-o si tu cu amigdalele si acel somoiog ?....
Ai facut si penicilina cu seringa din aia cu ac mare care se fierbea de fiecare data inainte??...
8 lucruri pe care poate nu le ştiaţi despre Regele Arthur...
Articolul e in engleză
http://www.historyextra.com/article/feature/8-facts-king-arthur?utm_source=Facebook+referral&utm_medium=Facebook.com&utm_campaign=Bitly
Articolul e in engleză
http://www.historyextra.com/article/feature/8-facts-king-arthur?utm_source=Facebook+referral&utm_medium=Facebook.com&utm_campaign=Bitly
In fiecare an, pe planeta noastra se cultiva atâtia cartofi câti ar fi necesari sa acopere o autostrada (oh, ce vis frumos!) cu patru benzi, care ar înconjura de sase ori globul pamântesc. Ma rog, cartofi am avea, dar de ce nu si autostrazi, ca nu ne-ar trebui foarte multi, deh!?…
JIL- Forumist albastru
– Hai, ca p-asta chiar n-o stiati: in medie, 8,5 metri de barba isi rade un barbat pe parcursul vietii. Sigur ca asta depinde totusi de multi factori individuali!
JIL- Forumist albastru
Da, ştiam că al nostru creier nu are odihnă...tocmai ce am citit despre visele premonitorii, linkul pus de tine la enigme...
Ştiaţi despre asta? Eu nu!
1. Ştiaţi că în Japonia copiii fac curat în şcoli în fiecare zi, timp de un sfert de oră, alături de profesori, ceea ce a condus la apariţia unei generaţii caracterizată de modestie şi pasionată de curăţenie? Igiena şi dorinţa lor de a menţine curăţenia, reprezintă o parte a eticii japoneze.
2. Ştiaţi că un angajat japonez din domeniul igienei este numit "inginer de sănătate" şi poate avea un salariu cuprins între 5.000 şi 8.000 de dolari pe lună, iar un om de serviciu este supus unor teste scrise şi orale?
3. Ştiaţi că Japonia nu are resurse naturale şi este expusă la mii de cutremure pe an, dar toate acestea nu au împiedicat-o să devină una dintre cele mai dezvoltate ţări din lume?
4. Ştiaţi că, în doar 10 ani, oraşul Hiroshima a revenit la ceea ce a fost, din punct de vedere economic, înainte de căderea bombei atomice?
5. Ştiaţi că rata de alfabetizare a Japoniei se apropie de 100%?
6. Ştiaţi că în Japonia, elevii de la clasa întâi până la clasa a şasea trebuie să înveţe etica în relaţiile cu ceilalţi oameni?
7. Ştiaţi că japonezii, deşi sunt unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume, nu au servitori? Părinţii sunt responsabili pentru casă şi copii.
8. Ştiaţi că nu există nicio examinare de la clasa întâi pân ă la clasa a treia, pentru că, în opinia japonezilor, scopul educaţiei este de a insufla concepte şi formarea caracterului, nu doar de examinare şi îndoctrinare.
9. Ştiaţi că, dacă te duci la un restaurant de tip bufet suedez în Japonia, veţi observa că oamenii mănâncă doar cât au nevoie, f ără a lăsa resturi în urma? Ei nu risipesc mâncarea.
10. Ştiaţi că durata de întârziere a trenurilor din Japonia este de câteva secunde pe an? Ei apreciază valoarea timpului şi sunt foarte punctuali.
11. Ştiaţi că elevi au la dispoziţie o jumătate de oră pentru a servi masa, astfel încât să li se asigure o digestie corectă. Când cei responsabili au fost întrebaţi despre această problemă, au răspuns: aceşti elevi sunt viitorul Japoniei.
12. Ştiaţi că în Japonia sunt peste 50.000 de oameni care au peste 100 de ani?
13. Ştiaţi că în Japonia au loc aproximativ 2 crime comise cu arme de foc pe an?
14. Ştiaţi că în Japonia este acceptabil să adormi la serviciu pentru că se consideră că somnul este determinat de munca grea?
15. Ştiaţi că trenurile sunt atât de aglomerate încât a fost angajat personal care se ocupă cu împingerea pasagerilor în interiorul acestora?
JIL- Forumist albastru
O parte le ştiam, cea cu elevii care fac curat în şcoli sau cu trenurile....cultura niponă e total diferită de a noastră, iar de civilizaţie şi de cât de benefice sunt aceste curiozităţi...ce să mai vorbim!! Bravo lor!!
Ştiaţi de ce e mai linişte atunci când ninge? aerul dintre fulgi absoarbe vibraţiile din mediul înconjrător, de aceea se reduce şi cantitatea de zgomot!
Ştiaţi că un curcubeu are de fapt, formă circulară?? Nu vedem partea de jos deoarece linia orozontului ne împiedică să o facem!!
Doctor pe placul meu...
Mä duc si eu la dr. asta.!...
Acest doctor e pe placul meu. Il iubesc!
Dr. Paulo Ubiratan - Porto Alegre, Rio Grande do Sul, într-un interviu acordat televiziunii locale, a fost întrebat despre unele sfaturi pe care le-a dat totdeauna...
Întrebare: exercitiile cardiovasculare prelungesc viata?
Raspuns: Inima a fost facutã pentru a bate de un numãr de ori...Nu-ti irosi bãtãile cu exercitii. Totul, în cele din urmã, se uzeazã. Accelerarea inimii nu vã va face sa trãiti mai mult. E ca si cum ai spune cã se poate mãri durata vietii unei masini, dacã o faceti sa meargã mai repede. Vrei sa trãiesti mai mult? Trage un pui de somn!
Î: Ar trebui sã mã opresc cu consumul de carne rosie si sa mãnânc mai multe fructe si legume?
R: Trebuie sã întelegi logica eficientei... Vaca ce mãnâncã? Iarbã si porumb. Ce sunt astea? Plante. Deci, o friptura nu este nimic altceva decat un mecanism eficient de a introduce legume în corpul nostru. Vrei sa manânci niste boabe - mãnâncã pui!
Î: Ar trebui sã reduc consumul de alcool?
R: Categoric, nu! Vinul se face pe bazã de fructe. Brandy este distilat din vin, ceea ce înseamnã cã acesta trage apa din fructe, astfel încât sã profiti din plin din ea. Berea se face, de asemenea, din cereale. Le puteti consuma!
Î: Care sunt avantajele unui program regulat de exercitii fizice?
R: Filosofia mea este: dacã nu aveti nicio durere... sunteti bine!
Î: Fripturile sunt daunatoare?
A: Nu m-ai ascultat!... Astãzi alimentele sunt prajite in ulei vegetal. Acestea rãman impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante sa fie dãunãtor?
I: Flexiunile ajuta la reducerea grasimii?
R: Categoric nu! Exersarea unui muschi doar il face sã creasca în dimensiune.
Î: Ciocolata face rau?
R: Esti nebun? E cacao! O altã legumã! Este bunã pentru a fi fericit! Si tine minte: viata nu ar trebui sã fie o cãlãtorie pânã la mormânt, cu intentia de a ajunge sãnãtos acolo, cu un corp atractiv si un organism bine conservat. Mai bine apucã celãlalt drum: bere într-o mânã, chips de cartofi în cealaltã, mult sex si un organism complet uzat, pe deplin folosit, strigând cã... A MERITAT SA FACI CALATORIA!
Dacã a umbla inseamnã a fi sãnãtos, postasul ar fi nemuritor!
Balena inoatã toatã ziua, mãnancã doar peste, bea apã si totusi e TARE GRASA!
REMEMBER:
Un iepure aleargã toatã viata si trãieste 15 ani; broasca testoasã nu aleargã NICIODATA si trãieste 450 de ani...
Mä duc si eu la dr. asta.!...
Acest doctor e pe placul meu. Il iubesc!
Dr. Paulo Ubiratan - Porto Alegre, Rio Grande do Sul, într-un interviu acordat televiziunii locale, a fost întrebat despre unele sfaturi pe care le-a dat totdeauna...
Întrebare: exercitiile cardiovasculare prelungesc viata?
Raspuns: Inima a fost facutã pentru a bate de un numãr de ori...Nu-ti irosi bãtãile cu exercitii. Totul, în cele din urmã, se uzeazã. Accelerarea inimii nu vã va face sa trãiti mai mult. E ca si cum ai spune cã se poate mãri durata vietii unei masini, dacã o faceti sa meargã mai repede. Vrei sa trãiesti mai mult? Trage un pui de somn!
Î: Ar trebui sã mã opresc cu consumul de carne rosie si sa mãnânc mai multe fructe si legume?
R: Trebuie sã întelegi logica eficientei... Vaca ce mãnâncã? Iarbã si porumb. Ce sunt astea? Plante. Deci, o friptura nu este nimic altceva decat un mecanism eficient de a introduce legume în corpul nostru. Vrei sa manânci niste boabe - mãnâncã pui!
Î: Ar trebui sã reduc consumul de alcool?
R: Categoric, nu! Vinul se face pe bazã de fructe. Brandy este distilat din vin, ceea ce înseamnã cã acesta trage apa din fructe, astfel încât sã profiti din plin din ea. Berea se face, de asemenea, din cereale. Le puteti consuma!
Î: Care sunt avantajele unui program regulat de exercitii fizice?
R: Filosofia mea este: dacã nu aveti nicio durere... sunteti bine!
Î: Fripturile sunt daunatoare?
A: Nu m-ai ascultat!... Astãzi alimentele sunt prajite in ulei vegetal. Acestea rãman impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante sa fie dãunãtor?
I: Flexiunile ajuta la reducerea grasimii?
R: Categoric nu! Exersarea unui muschi doar il face sã creasca în dimensiune.
Î: Ciocolata face rau?
R: Esti nebun? E cacao! O altã legumã! Este bunã pentru a fi fericit! Si tine minte: viata nu ar trebui sã fie o cãlãtorie pânã la mormânt, cu intentia de a ajunge sãnãtos acolo, cu un corp atractiv si un organism bine conservat. Mai bine apucã celãlalt drum: bere într-o mânã, chips de cartofi în cealaltã, mult sex si un organism complet uzat, pe deplin folosit, strigând cã... A MERITAT SA FACI CALATORIA!
Dacã a umbla inseamnã a fi sãnãtos, postasul ar fi nemuritor!
Balena inoatã toatã ziua, mãnancã doar peste, bea apã si totusi e TARE GRASA!
REMEMBER:
Un iepure aleargã toatã viata si trãieste 15 ani; broasca testoasã nu aleargã NICIODATA si trãieste 450 de ani...
JIL- Forumist albastru
Da..daca ne luam dupa el nu mai avem nici o problema
mihaela- Forumist albastru
Pagina 3 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Pagina 3 din 6
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum