FORUMUL ALBASTRU
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Plantele, remedii naturiste

5 participanți

Pagina 1 din 4 1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de Donna Joi Aug 20, 2015 9:15 am

Floarea din fereastră care luptă contra cancerului. Care sunt proprietăţile curative necunoscute ale muşcatei roşii

Plantele, remedii naturiste 646x404

Cea mai frumoasă plantă de fereastră conţine flavonoide, substanţe folositoare în prevenirea şi tratamentul cancerului, datorită proprietăţilor antioxidante puternice.
Iată câteva din proprietăţile terapeutice ale muşcatei roşii: îmbunătăţeşte metabolismul, stagnează creşterea tumorilor, dizolvă pietrele şi opreşte hemoragiile. Medicina tradiţională folosea frunzele muşcatei drept leac în cazuri de diaree, abcese sau cangrene ale plămânilor, dar şi contra durerilor sau reumatismelor. De-a lungul timpului, cercetătorii au arătat că toate părţile muşcatei au proprietăţi terapeutice. Frunzele, florile şi rădăcinile au un conţinut bogat de amidon, acizi graşi, săruri, taninuri, vitamina C, saponine, ulei eteric, alcaloizi şi flavonoide. Flavonoidele fac din muşcată o plantă folositoare pentru prevenirea şi tratamentul cancerului, datorită proprietăţii de antioxidant puternic al acestor substanţe.
restul articolului aici
Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de JIL Joi Aug 20, 2015 9:27 am

interesant aplaudaci
..de retinut....am foarte multe ghivece...
JIL
JIL
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 7866

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Beneficiile sucului de roşii pentru sănătate

Mesaj Scris de Donna Vin Aug 21, 2015 1:37 pm

Plantele, remedii naturiste 646x404

Nutriţioniştii spun că sucul de roşii poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Printre altele, poate ajuta la stabilizarea glicemiei sau la reglarea tensiunii arteriale.





Sucul de roşii conţine antioxidanţi, poate ajuta într-o cură de detoxifiere, scade colesterolul şi protejează împotriva infecţiilor, a bolilor de ficat. De asemenea, beneficiile sucului de roşii pot fi observate şi în curele de slăbire, pentru că are un conţinut redus de calorii. 

Sucul de roşii poate preveni obezitatea şi ajută organismul să lupte împotriva diabetul. Amidonul din sucul de roşii ar accelera metabolismul din carbohidraţi şi creşte ritmul de ardere al grăsimilor. 
 
Sucul de tomate este bogat în vitaminele A, B, K şi C, dar şi în minerale precum potasiu, fier, fosfor, magneziu, crom, cupru sau mangan. De exemplu, cromul pe care îl conţine sucul de roşii ar avea proprietatea de a stabiliza şi aduce la un nivel optim glicemia. 
 

Beneficiile sucului de roşii. Protejează masa osoasă

De asemenea, vitamina A ajută la îmbunătăţirea vederii şi ar reduce riscul apariţiei unor afecţiuni oftamologice. Pentru că are un conţinut important de vitamina B, sucul de roşii poate avea efect benefic şi în ceea ce priveşte reglarea tensiunii arteriale şi te ajută să te protejezei de atacuri de cord. 
 
De asemenea, nutriţioniştii mai spun că poate reduce nivelul de colesterol „rău”. Sucul de roşii mai conţine şi vitamina K şi calciu, doi nutrienţi care sunt benefici pentru sistemul osos. Mai mult, licopenul din sucul de roşii poate ajuta la protejarea masei osoase. Consumul de suc de roşii ar ţine departe boli precum osteoporoza. 
 
Beneficiile sucului de roşii ar fi şi pentru piele. Poate fi folosit şi sub formă de mască. De asemenea, sucul de roşii are nutrienţi care protejează pielea de efectele negative ale razelor ultraviolete.  
 
În ceea ce priveşte constraindicaţiile, sucul de roşii nu sunt recomandate celor care suferă de boli gastroduodenale, cum ar fi ulcerul. Acestora nu le este indicat consumul de suc de roşii din cauza acidităţii tomatelor. 

Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Remedii naturiste pentru durerile în piept

Mesaj Scris de Donna Mar Aug 25, 2015 7:58 am

Durerile în piept pot să apară din foarte multe cauze. Unele sunt mai puţin îngrijorătoare (durere musculară, viroză, nevralgie intercostală), iar altele pot fi semnul unor afecţiuni grave (pneumonie, pleurezie, pericardită, infarct). De aceea, prima recomandare a medicului Ruxandra Constantina este să mergi la medic în cazul în care te confrunţi cu o durere în piept. În cazuri uşoare pot fi de ajutor remedii naturiste pentru durerile în piept

mai mult aici
Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Beneficiile mentei

Mesaj Scris de Donna Mar Aug 25, 2015 8:27 am

Plantele, remedii naturiste Menta-468x351

În afară de aroma specifică, menta are calităţi medicinale deosebite, fiind un remediu natural pentru îmbunătăţirea digestiei, calmarea durerilor de cap, dar şi un bun aliat pentru sănătatea ficatului.
Ceaiurile din mentă sunt recomandate şi în problemele respiratorii, în acest caz terapeuţii recomandând inhalaţii. În afară de ceai, menta poate fi utilizată şi sub formă de ulei. Acesta calmează durerile de cap şi migrenele dacă este aplicat la tâmple şi la ceafă. Uleiul poate fi folosit şi în cosmetică, datorită puternicului efect antibacterian. Aplicat pe piele (neapărat diluat în apă), acest ulei înlătură punctele negre şi acneea. De asemenea, o infuzie cu mentă (o linguriţă la o cană cu apă fierbinte) este un tonic foarte eficient pentru pielea obosită.
Menta taie pofta de mâncare
Ceaiul de mentă este indicat în curele de slăbire, deoarece combate senzaţia de foame şi stimulează digestia. Ceaiul se prepară din 30 g de frunze proaspete de mentă, peste care se toarnă un litru de apă clocotită. Se infuzează câteva minute, iar apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Nu se beau mai mult de trei căni cu ceai pe zi. Pentru un gust mai exotic se poate combina cu ceai verde. Atenţie! Nu beţi ceaiul de mentă în cantităţi mari, pentru că poate duce la constipaţie.
Inhalaţiile vindecă răcelile
Menta poate fi utilizată în tratarea aerofagiei, a digestiei leneşe, a eructaţiei persistente, a flatulenţei şi a problemelor secreţiei biliare dacă este folosită sub formă de infuzie. Puneţi o lingură mică cu frunze uscate în 150 ml apă opărită. Lăsaţi la infuzat un sfert de oră şi apoi strecuraţi. Suferinzii de bolile enumerate mai sus trebuie să bea o cană după fiecare masă principală.   Două căni pe zi dau un puternic efect tonic, iar o cană seara, înainte de culcare, este foarte sedativă. Dacă o persoană este răcită sau suferă de infecţii orale (de orice fel) poate face inhalaţii. Pentru aceasta este nevoie de o mână de frunze, ce se pune într-un castron cu apă fierbinte.
Se poate inhala aburul sau, după ce se răceşte, preparatul poate fi folosit ca apă de gură.  În cazul în care nu aveţi cum să recoltaţi frunze de mentă din culturile apărute spontan, puteţi cultiva menta într-un sol bogat şi umed. Această plantă preferă locurile însorite şi uşor umede, nefiind deloc pretenţioasă.
Ceaiul de mentă întăreşte sistemul imunitar
Ceaiul de mentă stimulează sistemul imunitar deoarece este bogat în nutrienţi: fosfor, vitamina B, calciu, etc. Aceşti nutrienţi întăresc sistemul imunitar şi reduc apariţie bolilor şi infecţiilor în organism.
Îndepărtează greaţa şi durerile de cap
Dacă te doare capul foarte tare şi nu vrei să iei pastile, poţi încerca inhalaţiile cu mentă. Fierbe un litru de apă, adaugă 5 picături cu de mentă, acoperă-ţi capul cu un prosop şi inhalează aburii pentru 5 minute. Pentru a spori efectul, ar fi bine să consumi şi o cană cu ceai de mentă sau sa iti masezi tamplele cu putin ulei esential de menta. Pentru a preveni iritatiile, maseaza mai întâi pielea cu puţin din crema ta preferată sau ulei de măsline, iar la final pune o picătură de ulei esenţial pe vârful degetului arătător şi aplică apoi pe tâmple. În 5 minute te vei simţi mult mai bine.
Ceaiul dizolvă pietrele la bilă
Există dovezi în medicina naturistă că ceaiul de mentă ajută în caz de calculi biliari, înlăturând necesitatea unei intervenţii chirurgicale dacă dimensiunile acestora sunt reduse.
După un studiu efectuat pe un lot de pacienţi s-a stabilit că uleiul de mentă poate fi un analgezic eficient. Se tamponează fruntea şi tâmplele cu acest ulei, în soluţie dilutată.
Menta, având un uşor efect anestezic asupra mucoasei gastrice, reduce senzaţia de greaţă, iar prin ajutarea digestiei, implicit, se reduce şi senzaţia de flatulenţă. Această plantă ajută nu numai la calmarea durerilor, ci şi la vindecarea ulcerului gastric, cu specificarea că nu trebuie să o folosiţi dacă aveţi arsuri gastrice frecvente.
Potoleşte durerile de dinţi
Uleiul de mentă, întocmai ca şi uleiurile esenţiale, distruge anumite virusuri şi bacterii. Tocmai de aceea puteţi adăuga câteva picături de ulei de mentă într-o cană cu apă, pentru prepararea unei ape de gură mentolată, dezinfectantă şi, cel mai important, naturală. Pentru o respiraţie proaspătă puneţi pe limbă o picătură, maximum două de ulei de mentă. Atenţie! Nu depăşiţi această cantitate, pentru a nu vă provoca arsuri la stomac. În plus, trebuie să ştiţi că o cantitate de două linguriţe cu ulei de mentă ingerată poate fi fatală.
Datorită proprietăţilor sale analgezice, menta este folosită şi pentru calmarea durerilor de dinţi. Puneţi o picătură de ulei de mentă pe un tampon şi aplicaţi pe dintele dureros. După câteva minute, gingia va amorţi, iar senzaţia de durere va dispărea treptat.
Spuneţi adio crampelor musculare!
Dacă sunteţi sportiv sau desfăşuraţi activităţi fizice la sfârşit de săptămână ori mergeţi în excursii pe munte, asiguraţi-vă că aveţi în trusa medicală puţin ulei de mentă sau un unguent pe bază de mentol. Fiind foarte puternic, acesta ameliorează durerile musculare dacă masaţi energic zona cu probleme.
Stimulează circulaţia periferică
Masajul cu ulei esenţial de mentă stimulează circulaţia periferică şi reduce senzaţia de picioare obosite. Vara este excelent să vă răcoriţi picioarele umflate, obosite şi cu pielea iritată de încălţăminte. Senzaţia de răcoare este minunată, iar iarna puteţi face băi calde cu sare şi mentă, care vă scapă imediat de oboseală.
Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Fructul de sezon pe care nutriționistul Mihaela Bilic recomandă să-l mâncăm zilnic: ” Accelerează metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale

Mesaj Scris de Donna Mar Aug 25, 2015 12:08 pm

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că sfârșitul verii este momentul ideal să consumăm nucile pentru că sunt mai ușor de digerat și au doar beneficii. Iată ce a scris pe pagina sa de facebook:
Se apropie toamna, am simțit-o cu toții zilele asta. Și când e vorba de toamnă e vorba de nuci. Însă acum e momentul ideal să le consumăm, cât sunt încă crude, pline de iod și mai ușor de digerat.
Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul!
Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă. Cu cât acești sâmburi sunt mai uscați și mai deshidratați “cad” mai greu, așa că multe persoane aleg să-i consume după ce îi țin câteva ore în apă. Pentru nuci există însă o soluție și mai bună: mâncate acum, la sfârșitul verii, au doar beneficii: sunt crude, pline de apă și de nutrienții pe care orice plantă are interesul să-i concentreze în semințe pentru a asigura perpetuarea speciei. Sămânța este pentru vegetale ceea ce oul este pentru lumea animala: esența vieții.
Nu asteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți de pe acum o cură de minerale și iod, accelerază metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic…e la îndemâna oricui.”


Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Când devine periculos cel mai puternic antibiotic natural. Patru efecte neplăcute ale consumului exagerat de usturoi

Mesaj Scris de Donna Lun Aug 31, 2015 1:19 pm

Plantele, remedii naturiste 646x404


Pe lângă efectele benefice extraordinare, recunoscute ştiinţific, usturoiul se poate transforma în duşman al sănătăţii. Proprietăţile sale sunt anulate, în cazul consumului exagerat.

înainte de a mânca cantităţi mari de usturoi, consumatorii trebuie să ia în calcul efectele secundare, inerente în cazul oricărui aliment.


restul aici
Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de mihaela Joi Sept 24, 2015 6:30 pm

În România, statisticile arată că 1 din 8 femei are probleme cu granda tiroidiană și jumătate dintre ele nu știu acest lucru. Hipotiroidia (când activitatea glandei încetinește) reprezintă 90% din cazurile cu afecțiuni tiroidiene.

Tiroida, un organ în formă de fluture, situat aproape de baza gâtului, este una dintre cele mai mari și importante glande ale organismului. Ea face parte din sistemul endocrin și eliberează mai mulți hormoni. Buna funcționare a tiroidei este în strânsă legătură cu tot corpul, iar dacă tiroida nu funcționează normal, nici tu nu vei funcționa ok.

Tiroida, ca orice glandă din corp, secretă hormoni, mai exact T3 și T4 (denumiri ce vin de la prezența a trei, respectiv patru atomi de iod). Acești hormoni au rolul esențial de a regla principalele funcții ale corpului, și anume temperatura corpului, consumul de energie, ritmul bătăilor inimii. De asemenea, tiroida mai acționează și asupra sistemului digestiv, sistemului nervos si sistemului reproducător feminin. Majoritatea cantității de iod o luăm din alimente, în special sare, dar tiroida are rolul de a completa nivelul de iod din organism.

Dereglările glandei afectează de 7 ori mai multe femei față de bărbați. Asta deoarece activitățile tiroidei sunt în legătură directă cu ovarele, iar când nivelul estrogenului crește, activitatea tiroidei se mărește și ea.



Simptome ale hipotiroidei:

– oboseală chiar și după un somn de 8-10 ore pe noapte sau nevoia de a dormi în fiecare după-amiază;

– creșterea în greutate, nereușite în încercarea de a slăbi sau retenție de fluide;

– probleme cu starea psihică, ca de ex, episoade emoționale, anxietate sau depresie;

– dezechilibre hormonale: stări premenstruale accentuate, menstruații neregulate și/sau sporadice și libidou scăzut;

– astenie musculară, dureri de articulații, crampe musculare, sindromul de tunel carpian;

– intorelanța la frig, mâini și picioare reci chiar și atunci când celorlalți nu le este frig;

– piele uscată, piele îngroșată și crăpată, modele neobișnuite de cădere a părului la bărbați, unghii fragile;

– constipație;

– tulburări de memorie, minte încețoșată, concentrație scăzută;

– umflarea gâtului, sforăitul sau vocea uscată.

Simptome ale hipertiroidei (atunci când tiroida produce prea mulți hormoni):

– tahicardia

– slăbiciunea musculară;

– tulburarea somnului;

– iritabilitate;

– gușa tiroidiană.

Se poate ca multe aceste simptome să fie ignorate sau atribuite stresului vieții cotidiene. Cu toate acestea, trebuie să acordați o mai mare importanță semnelor date de organism.

Se recomandă vizitarea unui doctor endocrinolog în cazul unei suspiciuni de afecțiune a glandei tiroide.
mihaela
mihaela
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 14396

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Cicoarea, înlocuitorul perfect al cafelei, tratează hepatita cronică şi diabetul - sfaturile medicilor despre cum o folosim

Mesaj Scris de Donna Sam Sept 26, 2015 1:17 pm

Plantele, remedii naturiste 280px-Illustration_Cichorium_intybus0
Inlocuitor excelent al cafelei, una dintre cele mai consumate băuturi din lume, cicoarea a fost apreciată încă din Egiptul Antic pentru proprietăţile sale curative.



Plantă erbacee perenă comestibilă nativă din nordul Africii, Europa şi Asia, cicoarea este apreciată atât în preparatele culinare, cât şi pentru beneficiile aduse organismului.  “Cicoarea este folosită foarte des pentru că are minunate proprietăţi tonice. Cicoarea poate înlocui cu succes cafeaua. De la cicoare folosim florile şi rădăcina pentru a prepara o minunată infuzie, la un litru de apă se pun la infuzat două linguri de plantă uscată, decoct, dar şi sub formă de cataplasme. Planta are proprietăţi tămăduitoare, favorizând digestia şi tratând afecţiunile respiratorii precum tusea seacă. De asemenea, cicoarea combate astenia şi constipaţia. Tot cicoarea este recomandată şi pentru tratarea hepatitei cronice şi a diabetului, deoarece reglează nivelul de glicemie”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie în Călăraşi. Rădăcina de cicoare este bogată în lactucină, substanţe triperpenice amare, lactupireină, fructoză, alfa şi beta lactucerol, tanin şi uleiuri volatile, în timp ce în tulpină se găseşte cicorină, insulină, arginină, colină, acid cicoric, levuloză, fier, fosfor şi calciu. Cafeaua obţinută din această plantă are un gust amărui, care poate fi atenuat cu uşurinţă prin adăugarea unei mici cantităţi de miere şi de lapte. Pentru a o prepara, spune medicul, se pun două linguriţe de rădăcină coaptă şi mărunţită la o cană cu apă fierbinte şi se fierbe două-trei minute sau se lasă la infuzat sub capac. După, se strecoară şi se îndulceşte după preferinţă. Protejează ficatul şi fierea În Antichitate, egiptenii foloseau această licoare la tratarea constipaţiei, întrucât are proprietatea de a stimula digestia, şi a bolilor hepato-renale şi biliare. De asemenea, calmează durerile abdominale, protejează ficatul şi fierea, combate oboseala şi ajută la concentrare şi ajută la detoxifierea organismului. Principiile active care intră în compoziţia plantei, stimulează digestia, curăţă ficatul şi splina, detoxifică organismul, scad colesterolul şi glicemia, calmează uşor sistemul nervos, au efect uşor laxativ, stimulează, dar şi inhibă pofta de mâncare. Ajută la echilibrarea apetitului Tandemul de acţiune tonic aperitic-  anorexigen poate fi valorificat, într-un sens sau în altul, în funcţie de  metoda de administrare. Dacă se apelează la preparate pe bază de cicoare înainte de mese, atunci apetitul va creşte, iar dacă aceste preparate se iau în timpul meselor, efectul va fi contrar, apetitul se va diminua. 
Plantele, remedii naturiste 646x404


De aceea ,cicoarea se dovedeşte utilă atât în cazul în care se constată că pofta de mâncare este scăzută, cât şi atunci când apetitul este exagerat. Acţiunea anorexigenă a preparatelor obţinute din  rădăcina de cicoare este superioară extractelor obţinute din părţile aeriene ale plantei. Îndicată în afecţiunile digestive Prin faptul că sunt anorexigene şi laxative, rădăcinile de cicoare, sub formă de decoct sunt indicate în obezitate. Preparatele din cicoare, rădăcini sau părţi aeriene, se recomandă în cazul unor afecţiuni digestive (gastrite, hepatite, boli ale vezicii biliare, spasme hepato-biliare, constipaţi, enterocolite uşoare, helmintiaze (viermi intestinali), hemoroizi),  metabolice (ateroscleroză, diabet) sau cutanate (acnee, furunculoză).
Plantele, remedii naturiste 646x404



De asemenea, cicoarea se dovedeşte eficientă după boli (convalescenţă) sau după ce  s-a consumat o hrană necorespunzătoare (reface digestia şi ajută la eliminarea toxinelor). Cicoarea se mai recomandă, ca adjuvant, în insomnie, melancolie, nevroză.


Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Planta care aduce noroc şi vindecă ulcerul. Ce mai poţi trata cu vâsc şi cum trebuie folosit corect ca să nu te intoxici

Mesaj Scris de Donna Dum Ian 03, 2016 12:31 pm

Plantele, remedii naturiste 646x404
Folosit ca leac încă de pe vremea dacilor, vâscul nu numai că aduce noroc îndrăgostiţilor care se sărută sub el în noaptea de Revelion, ci este şi un medicament natural pentru diverse afecţiuni. În scop terapeutic sunt folosite doar frunzele şi tulpina, care pot fi culese până la jumătatea lui decembrie. Iată ce poţi trata cu vâsc.

Datorită substanţelor conţinute (acetilcolină), vâscul este de mare ajutor în tratarea hipertensiunii arteriale. Fiind bogat în flavonoizi, dar şi în vitamina C, vâscul este de mare ajutor atunci când ai răcit. Tusea este calmată cu ajutorul unei căni cu ceai de vâsc. Totodată, pulberea obţinută din această plantă, câte o linguriţă de două ori pe zi, creşte imunitatea. Poţi apela şi la un extract de mlădiţă de vâsc, 30 de picături pe zi. Şi stările nervoase se reduc dacă ţii o cură de minimum trei luni, perioadă în care bei zilnic, dimineaţa şi seara, câte două căni cu ceai de vâsc. Proprietăţi hipotensoare Neplăcerile digestive, precum ulcerul, dar şi balonarea se vindecă mai uşor cu ajutorul pulberii din vâsc. Se obţine din tulpină uscată, pe care o macini. Se ia câte o linguriţă, de două ori pe zi, înainte de masă. Colina, un nutrient care se găseşte în această plantă, împiedică acumularea de grăsimi în ficat. De aceea, este bine să faci o cură cu ceai de vâsc timp de 45 de zile.
MAI MULT AICI
Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de mihaela Vin Ian 08, 2016 9:22 am

Studiile arată că în cazul unui post în primele 24 de ore de post se consumă glucide, apoi timp de până la două-trei săptămâni, rezervele de lipide, a declarat profesorul dr. Dafin Mureşanu. Organismul uman se descurca mult mai bine să gestioneze lipsa de alimente, decât să prelucreze excesul de hrană. Bolile ni se trag de la excesul de alimentaţie.
Post negru cu apa

“Postul nu este periculos, mii de studii dovedesc acest lucru. Vreau să vă dau argumente ştiinţifice. Regimul hipocaloric este într-adevăr o resursă terapeutică foarte bine studiată – şi postul nu este înfometare, pentru că postul generează satisfacţia pe care o obţii din a te abţine de la alimentaţie -, fiindcă organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi decât excesul. Bolile ni se trag de la excesul de alimentaţie. Avem dovezi foarte clare şi studii ştiinţifice în acest sens”, a spus profesor dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din România (SNR) şi al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN), la conferinţa prilejuită de a X-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie, care are loc în perioada 5-9 iulie 2015, la Eforie Nord.

Dr. Mureşanu mai adaugă faptul că prin terapia prin post a fost iniţiată în Rusia, la începutul secolului XX, într-o clinică din Goriacinsk, şi se bazează pe principiile medicului rus Iuri Nikolaev. În anii ’60-’70, la Spitalul Korsakov din Moscova, postul a fost aplicat cu foarte mare succces la bolnavii cu depresii mari şi care nu mai răspundeau la niciun fel de tratament, iar mai târziu s-au tratat inclusiv boli precum cancerul.

“În Germania, există o clinică sofisticată, specializată în tratamentul prin post controlat, Clinica Buchinger, pe malul lacului Konstantz. În această clinică, statul german rambursează serviciile medicale pentru cei care fac terapie prin post. Este foarte important, pentru că este o terapie de comutare”, a mai spus Dafin Mureşanu.

“Singura metodă sigură de prelungire a vieţii este înfometarea, o lozincă pe care am văzut-o scrisă la un simpozion în America”, a adăugat academician dr. Laurenţiu Popescu.

Post cu apaDafin Mureşanu a mai precizat că alimentele cum le consumă oamenii acum o fac mai mult pe principiul plăcerii. “Noi încărcăm organismul bazat pe dorinţe cu mai multe alimente decât este necesar, pe care nu le poate prelucra. Prin post, se obţine un grafic de consum al resurselor interne care nu sunt alocate biologic corespunzător. Şi anume, în primele 24 de ore de post consumi glucide, apoi timp îndelungat, până la două-trei săptămâni, consumi rezervele de lipide. Aproximativ 96 la sută din consumul de energie în post se bazează pe lipide, deci pierzi lipidele, şi doar 4 la sută se bazează pe pierderea capitalului de proteine. Asta până când se ajunge într-un punct critic, care nu trebuie depăşit, iar acel punct critic este destul de individual şi pentru specia umană nu trebuie să treacă de 40 de zile. Nu este întâmplător”, a spus preşedintele Societăţii de Neurologie din România.

Profesorul Dafin Mureşanu a adăugat că, potrivit unor studii, celula tumorală nu se poate adapta la regimul hipocaloric, iar chimioterapia este foarte mult uşurată cu post. “Există un grup de cercetare la Spitalul Charite din Berlin, Andreas Michalsen are foarte multe lucrări ştiinţifice în reviste importante cu privire la post, care produce o resetare, care îţi dă un nou profil. Jean Patrice Robbin, alt cercetător mare, care are foarte multe lucrări în acest sens, Institutul de Cercetare şi Tratament al Cancerului, Norris Cancer Center din Los Angeles, centru foarte avansat de studiu al comportamentului celulelor tumorale în post. Celula tumorală nu se poate adapta la regimul hipocaloric şi, practic, chimioterapia este foarte mult uşurată cu post. S-a observat că toleranţa pacientului este mult mai bună la chimioterapie în regim hipocaloric sau post”, a precizat Dafin Mureşanu.

El a mai spus că omul după post este mult mai viguros, capacitatea lui de reacţie este mult mai bună.

“Ştiinţa ne arată că pinguinul poate să reziste fără mâncare o sută de zile, ursul când hibernează nu mănâncă. Omul după post este mult mai viguros, are o capacitate de reacţie mult mai bună. Rămâne doar reglarea noastră de a nu consuma mai mult decât avem nevoie, pentru că organismul se adaptează mult mai bine la post. Putem ajunge să scriem pe pâine: «Ai grijă, dacă mănânci prea mult, ai putea avea probleme de sănătate! Postul presupune şi un pic de voinţă. Postul nu este o problemă controversată. Vedeţi cum poate fi folosit, ca o intervenţie în anumite situaţii”, a mai arătat profesorul Dafin Mureşanu.

Sursa: doctorulzilei.ro
mihaela
mihaela
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 14396

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de Donna Vin Ian 08, 2016 10:10 am

Foarte, foarte interesant!!! aplaudaci Şi pe mine nu mă credea nimeni când le spuneam că mă simt mult mai bine când nu mânânc decât extrem de puţin!!
Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de mihaela Vin Ian 08, 2016 10:34 am

Eu nu stiu de mai rezist acum,inainte tineam post negru fara sa beau sau sa mananc ceva,acum visez mancare cand ma trezesc ma gandesc ce sa mananc.. laught
mihaela
mihaela
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 14396

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de Donna Sam Ian 09, 2016 10:30 am

Varza murată, un elixir pentru sănătate. Cea mai ieftină sursă de probiotice şi singurul aliment cu vitamina B12

Plantele, remedii naturiste 646x404

Un adevărat elixir pentru sănătate, varza, nelipsită de pe masa românilor, mai ales cea murată, este un medicament pentru numeroase afecţiuni. Specialiştii spun că este un remediu excelent împotriva constipaţiei, iar mesele cu mâncăruri grele necesită şi prezenţa acesteia. .Zeama de varză murată este un miracol pentru organism.
“Varza murată conţine mai multă vitamina C decât varza în stare crudă, ajutând la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, în varza murată se găseşte vitamina B12, fiind singurul aliment vegetal care o conţine, care încetineşte îmbătrânirea şi protejează sistemul nervos, prevenind pierderile de memorie. Mai mult decât atât, varza murată este excelentă în tratarea ulcerului, deoarece aceasta conţine vitamina U, vitamină antiulceroasă. Atât varza murată, cât şi cea crudă sunt recomandate în diete şi cure de slăbire datorită aportului caloric foarte redus. Persoanele hipotensive pot consuma zilnic câte un pahar de zeamă de varză murată, de asemenea şi persoanele care suferă de constipaţie”, spune dr. Cătălin Luca, medic internist, cu competenţă în apifitioterapie.

mai mult aici
Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de mihaela Sam Ian 09, 2016 11:00 am

Interesant...
mihaela
mihaela
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 14396

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de mihaela Sam Ian 09, 2016 11:11 am

Avertisment dur din partea medicilor! Nu mai bea acest tip de lapte! E OTRAVĂ!
06 Ian 2016

» GALERIE FOTO


Este vorba despre laptele degresat, pe care cea mai mare parte din populația globului îl consumă pornind de la premisa că este unul dintre cele mai sănătoase alimente, însă, de fapt, acest produs este în detrimentul sănătății organismului.
Medicul David Ludwig precizează într-un studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicilor Pediatri din America, faptul că persoanele care nu consumă lapte gras, ci lapte degresat, au tendința de a compensa lipsa grăsimilor cu… zahărul. După cum se știe, consumul excesiv de zahăr, cu alte cuvinte dacă depășiți doza zilnică de zahăr, duce la boli grave în organism cum ar fi: obezitate, diabet și multe altele. Acesta este motivul pentru care Departamentul de stat din SUA recomandă renunțarea la băuturile carbogazoase și cu îndulcitori. Pe de altă parte, aceeași instituție reomandă și consumul, de trei căni de lapte pe zi.

Tu ce tip de lapte bei?
Conform lui Ludwig această recomandare nu este tocmai inspirată tocmai pentru că, în încercarea de a evita grăsimile, populația cumpără lapte degresat, pe care, pentru a compensa lipsa consistenței, îl îndulcește cu zahărul extrem de periculos.
Pericolele laptelui degresat
Există numeroase studii care arată faptul că produsele lactate fără grăsimi sunt mult mai dăunătoare decât produsele lactate cu grăsimi.
Folosești lumânări parfumate? Ferește-te de ele, fiindcă sunt un adevărat pericol pentru sănătate!
Sunt grăsimile ”trans” și cele rafinate și polinesaturate din uleiurile vegetale (cum ar fi uleiul de porumb, soia, floarea soarelui sau canola), care nu sunt recomandate în doze mari, însă sunt și cele pentru care este recomandat consumul moderat, cum ar fi grăsimile fin laptele de vacă, de capră sau de alte animale, ori laptele de cocos.

Alege laptele benefic pentru sănătatea ta
Deși grăsimile saturate din lapte au fost multă vreme blamate, fiind considerate responsabile pentru numeroase boli, în special cele cardiovasculare, Ludwig susține în studiul publicat în Jurnalul Asociației Medicilor Pediatri din America faptul că nu există dovezi clare, concludente, în acest sens.
În plus, se pare că există beneficii mai mari pe care le aduce laptele cu grăsimi saturate, comparativ cu laptele fără grăsimi. În starea cea mai pură a laptelui, adică cea crudă, obținută imediat după recoltarea laptelui organic, acest aliment este mult mai bun pentru că ajută la o mai bună absorbție a vitaminelor în organism, reduce riscul de cancer al vezicii urinare și, în mod paradoxal ajută la slăbit.
Află AICI mai multe despre acest tip de lapte!
mihaela
mihaela
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 14396

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de mihaela Sam Ian 09, 2016 11:13 am

Eu ce mai beau acum...?poate are bil vaca sa imi trimiata si mie laptic... laught
mihaela
mihaela
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 14396

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de mihaela Dum Ian 24, 2016 1:43 am



70017 Vizualizari4 Nov, 2015
Ce să faceți când o persoană are accident vascular cerebral? Metoda care îi poate salva viața


Un simplu ac poate salva viața unei persoane care suferă un accident vascular cerebral. Acest sfat este dat de un profesor chinez care susține că putem interveni în cel mai scurt timp când vedem că o persoană se confruntă cu un astfel de atac.


Păstrați-vă calmul. Indiferent unde este victima, nu o mișcați. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, puteți utiliza un ac obișnuit sau acul unei seringi.

1. Țineți acul deasupra unei surse de foc pentru a-l steriliza și utilizați-l apoi pentru a înțepa vârfurile celor 10 degete de la mâini.
2. Nu este nevoie să cunoașteți principii ale acupuncturii, trebuie să existe o distanță de câțiva milimetri între unghie și locul înțepăturii.
3. Înțepați astfel încât sângele să înceapă să curgă.
4. Dacă sângele nu începe să picure, întindeți și presați pentru a-l face să curgă.
5. Când toate cele 10 degete sângerează, așteptați câteva minute. Veți observa că victima își va reveni.
5. Dacă gura victimei este încleștată, masați-i urechile până când se înroșesc.
6. Înțepați cu același ac zona moale a urechilor, astfel încât să curgă două picături de sânge din fiecare ureche. Câteva minute mai târziu, gura victimei va reveni la normal.
7. Când persoana își revine, poate fi trimisă la spital.

Top

EmailPrinteazaPDF
mihaela
mihaela
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 14396

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de Donna Dum Ian 24, 2016 7:55 am

Da, citisem şi eu asta, e bine de ştiut pentru că poate face diferenţa între viaţă şi moarte, cu condiţia să ai şi prezenţa de spirit necesară pt a pune în practică chestia respectivă...De dorit e să nu avem niciodată nevoie!
Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de mihaela Dum Ian 24, 2016 10:42 am

Eu as avea,nici nu stii la chesti deastea ce intarire imi da dumnezeu...am trecut prin situatii din astea...
mihaela
mihaela
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 14396

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de Donna Dum Ian 24, 2016 4:57 pm

Rostopasca, planta miraculoasă care ne redă vederea şi ne scapă de negi. Consumată în exces, poate deveni toxică

Plantele, remedii naturiste 646x404

Rostopasca este una din cele mai valoroase plante pentru tratarea afecţiunilor pielii, dar şi a celor oculare sau hepatice. În cărţile vechi despre plantele medicinale este amintită drept ”buruiană de cele sfinte”, lucru care vorbeşte despre ”prestigiul” acestei plante în medicina naturistă.

Rostopasca a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri ca o plantă tămăduitoare, folosită cel mai adesea pentru afecţiunile pielii, împotriva negilor în special, dar şi pentru afecţiunile oculare. Astfel, în cartea sa ”Sănătate din farmacia Domnului”, Maria Treben (considerată una din cele mai cunoscute specialiste în medicina pe bază de plante) descrie rostopasca drept una din cele mai importante plante folosite în medicina naturistă. Nu trebuie lăsată deoparte atenţionarea asupra riscului de supradozaj. În acest caz, poate deveni otrăvitoare. Poate tocmai din această cauză, mai arată autoarea,

În cultura populară mai este cunoscută sub denumirea de gălbinare, hilindunea, iarba-rândunelei, mac sălbatic, măselariţă, negeloasă, scânteiuţă sau buruiană de cele sfinte. Denumirea ştiinţifică a plantei este ”Chelidonium” şi provine din grecescul ”helidonous” care înseamnă rândunică, probabil din cauza faptului că perioada de înflorire coincide cu sosirea rândunelelor. Cel mai cunoscut remediu este împotriva negilor, tratamentul constând în folosirea sucului plantei direct pe piele. De asemenea, autoarea mai descrie utilizarea sucului din rostopască pentru cataractă sau vedere slăbită. ”Se ia o frunză de rostopască, se spală, iar tulpina ei fragedă se zdobeşte între degete, umezite în prealabil. Zeama astfel obţinută este aplicată, ţinând ochii bine închişi, înspre coada ochiului”, scrie autoarea în cartea sa. Rostopasca este foarte utilă ca depurativ, ajută la curăţarea şi regenerarea sângelui. Curăţă ficatul, este folosită cu suces în afecţiunile biliare, renale şi hepatice, dar şi împotriva hemoroizilor. Mai are efect împotriva bolilor de piele, bătături, veruci, eczeme, dar şi pentru fibrom uterin, infecţii cu trichomonas, candida, chlamydia. Stimulează tonusul şi peristaltismul (contracţiile) vezicii biliare, este hipolipemiant (reduce lipidele), hipocolesterolemiant (reduce colesterolul), analgezic, antispastic, antiinflamator, sedativ şi narcotic al centrilor nervoşi superiori, antibacterian, antimicotic, antiviral, antitumoral.

Pentru negi (sau afecţiuni ale pielii), se aplică de două-trei ori pe zi suc de rostopască, timp de câteva zile (maxim o săptămână). Pentru afecţiunile ginecologice se recomandă spălăturile vaginale cu infuzie de rostopască. Pentru tumori se recomandă folosirea de cataplasme în amestec cu rădăcină de tătăneasă. Şi tinctura de rostopască, cu propolis şi tătăneasă este utilă în tratarea acestora. Ajută, de asemenea, în tratarea rănilor, psoriazis, infecţii ale pielii. Pentru afecţiunile interne, cura nu trebuie să depăşească 10 zile, după care se recomandă pauză de 10 zile şi se poate relua.

Atenţie! Rostopasca, în cantităţi mari, este toxică! La peste şapte grame consumate pe zi, poate da intoxicaţii, la 20-30 de grame ingerate, poate da intoxicaţii severe, iar la 50-60 de grame ingerate, poate produce intoxicaţii mortale. De aceea este recomandat ca, înainte de începerea unui tratament cu rostopască, să fie consultat un medic specialist în medicina naturistă. Nu se administreză gravidelor. În stare uscată este mai puţin toxică decât în stare crudă.  

http://adevarul.ro/
Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de Donna Sam Ian 30, 2016 8:44 am

15 utilizari medicinale ale patrunjelului
În cazul pătrunjelului, frunzele, semințele și rădăcina au valoare medicinala. Are proprietăți carminative, anti-inflamatorii, expectorante și laxative ușoare. Aceasta planta este benefica în multe situatii: imbunatateste digestia, stimuleaza pofta de mancare, scade tensiunea arterială, protejează împotriva bolilor cardiovasculare, controlează diabetul. Este, de asemenea, o alegere bună pentru ca intareste sistemul imunitar si elimina toxinele din organism.

Patrunjelul este foarte hrănitor, este bogat in vitaminele A, C, K, B, fier, calciu, magneziu, potasiu, cupru, mangan, iod și antioxiadanti.
Plantele, remedii naturiste Patrunjel4
Modalitati de utilizare:

1. Mestecarea frunzelor de patrunjel proaspete servește drept una dintre cele mai populare remedii pentru îndepărtarea respiratiei urat mirositoare.

Deosebit de eficient după o masă care conține usturoi sau ceapa.

2. Consumul de patrunjel stimuleaza producerea de colagen în piele și ajuta regenerarea celulor si tesuturilor.

Aceasta duce la o creștere mai rapidă a unui nou strat de piele mai curata și chiar mai netedă.

Pielea se afla intr-un continuu proces de regenerare: aproximativ o data la 27 de zile apare un nou strat de piele, in timp ce stratul superficial vechi al epidermei format din celule moarte se descuameaza si cade.

3. Se combină suc de patrunjel si suc de lamaie pentru tratarea acneei si a punctelor negre

Se fierbe apa si se adauga patrunjel tocat, proaspat, rozmarin, mentă și câteva felii de lămâie. Utilizați acest abur pentru sauna faciala de două ori pe săptămână.

4. Este un remediu popular pentru a trata furuncule

Se fierb câteva frunze de patrunjel proaspete în apă și să se aplica pe zona afectată timp de câteva ore.

5. Patrunjelul ajuta la tratarea zonelor intunecate din jurul ochilor

Se taie o mână de pătrunjel și se stoarce pentru a obtine suc. Se adaugă 1 linguriță de iaurt în suc și se pune pe zona de sub ochi. Faceti asta de două ori pe săptămână pentru a reduce cearcanele.

6. Pătrunjelul imbunatateste activitatea rinichilor și vindeca problemele de la rinichi, inclusiv pietrele la rinichi.

Ajută la eliminarea toxinelor din țesuturi și sânge, eliminand problemele de urinare dureroasa, de asemenea. Se recomanda consumul de radacina de patrunjel cruda sub forma de salata sau suc de patrunjel amestecat eventual cu suc de morcovi.

7. Patrunjelul stimuleaza pofta de mancare si imbunatateste digestia

Dacă suferiti de anorexie, puteti bea o infuzie preparată din semințe de pătrunjel o jumătate de oră înainte de mesa.

8. Consumul regulat de patrunjel ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Consumul de patrunjel proaspat, adaugat la hrana de zi cu zi, ajuta la tinerea sub control a tensiunii arteriale, avand efecte diuretice, usor vasodilatatoare, si actionand la nivelul sistemului nervos central cu efect calmant. Astfel, 30 de grame de frunze de patrunjel consumate zilnic ajuta la mentinerea elasticitatii si a rezistentei peretilor vaselor de sange, prevenind, de asemenea, si accidentele vasculare, dar si formarea echimozelor produse de fragilizarea vaselor capilare.

9. Ajuta la ameliorarea gazelor intestinale.

Înmuiati o lingurița de semințe de pătrunjel intr-o cană de apă fierbinte si consumati infuzia de două ori pe zi.

10. Ceaiul de patrunjel este un tratament naturist pentru artrita reumatoida.

Se fierbe în apă pătrunjel timp de 10-15 minute. Pentru un rezultat si un gust mai bun, puteți adăuga în ceai o bucată de ghimbir și miere.

11. O lingurita de suc de patrunjel bauta de 3 ori pe zi elimină acidul uric, reducând astfel durerea provocata de gută.

12. Consumul de suc de patrunjel ajuta la reducerea crampelor menstruale.

Consumul regulat de suc de patrunjel regleaza menstruația. Puteți face o combinație de sucuri de legume extrase din patrunjel, morcov, sfeclă și castravete.

13. Consumul de ceai de frunze de pătrunjel amelioreaza tusea in timpul atacurilor de astm.

14. Sucul de patrunjelul este considerat bun pentru ochi.

Zeaxantina din patrunjelul crud ajută la evitarea degenerescentei maculare legata de varsta. Combina suc de patrunjel cu suc de morcovi pentru a obtine un efect mai bun.

15. Spalarea parului cu o infuzie de frunze de patrunjel te ajuta sa scapi de matreata.

In plus, clatirea parul cu ceai de pătrunjel este confera stralucire: Se fierbe apa și se adaugă frunze de pătrunjel, se fierbe o jumatate de ora apoi se adaugă suc de lămâie si se lasa să se răcească. Clătiți părul dupa samponare.

http://suntsanatos.ro/
Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de mihaela Sam Ian 30, 2016 5:21 pm

Interesant..nu stiam
mihaela
mihaela
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 14396

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de mihaela Mar Feb 02, 2016 8:43 am

mihaela
mihaela
Forumist albastru
Forumist albastru

Mesaje : 14396

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de Donna Lun Feb 22, 2016 5:08 pm

Proprietăţile miraculoase ale mărarului: opreşte sughiţul, alungă sforăitul şi curăţă perfect dinţii
Plantele, remedii naturiste Mararrr_38760000

Banalul mărar are proprietăţi uimitoare. Efectele sale miraculoase au fost menţionate încă din Egiptul Antic. De exemplu, puţini ştiu că uleiul de mărar poate opri sforăitul, că este imbatabil în curăţarea dinţilor şi a gingiilor, împiedicând înmulţirea bacteriilor sau că poate alunga sughiţul.
Cea mai importantă calitate a mărarului este legată de faptul că împiedică retenţia lichidelor din organism, stimulând astfel activitatea rinichilor.
“Mărarul acţionează foarte eficient la nivel intestinal, având un puternic efect antispastic. Calmează durerile abdominale, limitează acumularea de gaze şi scuteşte nou-născutul de colici. Este bine de ştiu că semintele de mărar au cea mai mare concentraţie de calciu din tot regnul vegetal. O linguriţă cu seminţe contine mai mult calciu decât o cană cu lapte. Calciul este necesar în special pentru prevenirea osteoporozei”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.
Şi durerile uşoare de dinţi pot fi alungate cu mărar, scrie adevarul.ro, aceasta fiind recunoscut si ca un remediu eficient pentru împrospătarea respiraţiei.
Donna
Donna
Fondator forum
Fondator forum

Mesaje : 22618

https://forumulalbastru.forumgratuit.ro

Sus In jos

Plantele, remedii naturiste Empty Re: Plantele, remedii naturiste

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 4 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum