O banană, doua banane
FORUMUL ALBASTRU :: Medicină modernă şi tradiţională :: Ştiri din lumea medicală, sfaturi pentru diverse probleme de sănătate
Pagina 1 din 1
O banană, doua banane
La o primă vedere poate părea un topic șugubeț, dar sa știți că e cat se poate de serios...
Ideea mi-a venit găsind un articol despre binefacerile aduse de banane sănătății...
Aici va invit deci sa postați tot ce găsiți despre aceste fructe: imagini, articole, piese muzicale si bineînțeles rețete...
http://www.andreilaslau.ro/daca-esti-un-iubitor-de-banane-iata-10-lucruri-socante-nr-6-este-foarte-important#Re: O banană, doua banane
Fresh DELICIOS de PEPENE galben şi BANANE
Răcoreşte-te în cel mai simplu mod cu putinţă cu ajutorul unei băuturi delicioase, preparată chiar de tine. Atât pepenele galben cât şi banana sunt surse excelente de vitamine si minerale, necesare organismului tău, iar portocala este cunoscută pentru conţinutul său ridicat de vitamina C.
Iată mai jos cum poţi prepara aceast shake delicios:
- o jumătate de pepene galben
- o banană
- o portocală
Mod de preparare:
Fructele se taie cubuleţe si se pun în blender. Poţi adăuga şi o lingură de miere pentru un gust mai dulce. Se amestecă, iar dacă doreşti o textură mai lichidă a băuturii poţi strecura jumătate din cantitatea unui pahar.
Răcoreşte-te în cel mai simplu mod cu putinţă cu ajutorul unei băuturi delicioase, preparată chiar de tine. Atât pepenele galben cât şi banana sunt surse excelente de vitamine si minerale, necesare organismului tău, iar portocala este cunoscută pentru conţinutul său ridicat de vitamina C.
Iată mai jos cum poţi prepara aceast shake delicios:
- o jumătate de pepene galben
- o banană
- o portocală
Mod de preparare:
Fructele se taie cubuleţe si se pun în blender. Poţi adăuga şi o lingură de miere pentru un gust mai dulce. Se amestecă, iar dacă doreşti o textură mai lichidă a băuturii poţi strecura jumătate din cantitatea unui pahar.
Re: O banană, doua banane
PRĂJITURĂ DELICIOASĂ cu banane şi morcov
Cu siguranţă ai avut momente când inspiraţia din bucătărie a fugit, mai ales când vine vorba de deserturi. Totuşi, există numeroase reţete, unele dintre ele exemplificate şi cu filmuleţe, care te ajută să găseşti desertul perfect cu care să îţi serveşti invitaţii. Iată mai jos reţeta unei prăjituri cu banane şi morcov, ce promite să satisfacă gusturi pretenţioase:
INGREDIENTE
- 3 ouă
- 2 morcovi mari, daţi pe răzătoarea cea mai fină
- 2 căni de făină
- 1 cană de zahăr brun
- o cană cu ulei de floarea-soarelui
- 2 banane foarte coapte, făcute piure
- 1 sticluţă cu esenţă de vanilie
- scorţişoară după gust
- un vârf de linguriţă de sare
MOD DE PREPARARE
Făina, zahărul, scorţişoara şi sarea se amestecă bine de tot cu ouăle. La compoziţie se adaugă esenţa de vanilie, morcovii raşi şi bananele şi se amestecă până când crema va deveni uniformă. Compoziţia se toarnă în mai multe tăvi pentru cozonac sau chec şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se verifică, folosind o furculiţă, dacă este bine coaptă.
Se serveşte rece!
Cu siguranţă ai avut momente când inspiraţia din bucătărie a fugit, mai ales când vine vorba de deserturi. Totuşi, există numeroase reţete, unele dintre ele exemplificate şi cu filmuleţe, care te ajută să găseşti desertul perfect cu care să îţi serveşti invitaţii. Iată mai jos reţeta unei prăjituri cu banane şi morcov, ce promite să satisfacă gusturi pretenţioase:
INGREDIENTE
- 3 ouă
- 2 morcovi mari, daţi pe răzătoarea cea mai fină
- 2 căni de făină
- 1 cană de zahăr brun
- o cană cu ulei de floarea-soarelui
- 2 banane foarte coapte, făcute piure
- 1 sticluţă cu esenţă de vanilie
- scorţişoară după gust
- un vârf de linguriţă de sare
MOD DE PREPARARE
Făina, zahărul, scorţişoara şi sarea se amestecă bine de tot cu ouăle. La compoziţie se adaugă esenţa de vanilie, morcovii raşi şi bananele şi se amestecă până când crema va deveni uniformă. Compoziţia se toarnă în mai multe tăvi pentru cozonac sau chec şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se verifică, folosind o furculiţă, dacă este bine coaptă.
Se serveşte rece!
FORUMUL ALBASTRU :: Medicină modernă şi tradiţională :: Ştiri din lumea medicală, sfaturi pentru diverse probleme de sănătate
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|